KIRGIZ CUMHURİYETİ İLE TİCARETTE FİNANSAL ALANDA YAŞANAN SORUNLAR HAKKINDA GÖRÜŞ TALEBİ

21.01.2021

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) alınan bir yazıda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Kırgız Cumhuriyeti Merkez Bankası arasında yerel para birimleri ile ticaret konulu bir video konferans gerçekleştirildiği belirtilmekte ve Kırgız Cumhuriyeti ile yoğun ticari ilişkileri bulunan sektör temsilcilerinin ikili ticaretin finansmanı ve para transferleri alanlarında yaşadıkları sorunlar ve bu sorunların aşılmasına yönelik olası çözüm önerilerine dair görüşlerin talep edildiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, iki ülke arasında ticarette finansal alanda yaşanan sorunlara dair görüşlerinizin 27 Ocak 2021 tarihine kadar Odamıza  billdirilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.