KÖRFEZ TİCARET ODASI, MESLEK LİSESİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Körfez Ticaret Odası’nın Meslek Liselerine yönelik düzenlediği Kariyer Günü etkinlikleri kapsamında Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Demirkıran, Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağlık bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrenciler, Demirkıran'ın deneyimlerinden ve uzmanlığından faydalanarak sağlık alanındaki kariyerleri hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladılar.

Demirkıran, öğrencilere mesleğin bugünkü durumu hakkında detaylı bilgiler aktardı. Sağlık sektörünün güncel gelişmeleri, teknolojideki ilerlemeler ve sağlık hizmetlerinin sunduğu olanaklar hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi. Ayrıca, sağlık sektöründe çalışmanın getirdiği sorumluluklar ve zorluklar konusunda da öğrencileri bilgilendirdi.

Geleceğe yönelik mesleki gelişim konusunda ise Demirkıran, öğrencilere değerli tavsiyelerde bulundu. Sürekli öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye önem vermeleri gerektiğini vurguladı. Teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda sağlık alanında da sürekli yeniliklere açık olmanın önemini vurguladı. Ayrıca, iletişim becerilerinin ve empati yeteneğinin sağlık çalışanları için ne kadar kritik olduğunu vurguladı ve bu becerilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Öğrenciler, Doç. Dr. Ahmet Demirkıran'ın deneyimlerinden ve değerli tavsiyelerinden ilham alarak gelecekteki kariyer hedeflerine daha emin adımlarla ilerleme motivasyonu kazandılar. Bu tür etkinliklerin, öğrencilere meslek seçimi konusunda yol gösterici olmasının yanı sıra, onları sektörün önde gelen isimleriyle buluşturarak ilham almalarını sağladığı görüldü. Körfez Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada bu tür sektör-eğitim bazlı çalışmaların artarak devam edeceği bilgisi alındı.